Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković u Davosu: Odgovorna politika Crne Gore rezultirala je snažnom međunarodnom reputacijom

Objavljeno: 26.01.2018. 23:46 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković je ocijenio da je 18. Svjetski ekonomski forum u Davosu bio odlična prilika da Crna Gora predstavi svoje ekonomske i razvojne potencijale, kao i da je ostvario brojne kontakte sa političkim liderima i ozbiljnim investitorima.

„Odgovorna politika Crne Gore rezultirala je snažnom međunarodnom reputacijom: kao nova članica NATO-a dobili smo poziv da učestvujemo na najvećem globalnom ekonomskom i političkom forumu u Davosu. To je bila odlična prilika da Crna Gora predstavi svoje ekonomske i razvojne potencijale, a ostvario sam brojne kontakte sa ozbiljnim vlasnicima kapitala koji ulažu ili su spremni da ulažu u Crnu Goru. To je, takođe, bila prilika da ostvarim i brojne kontakte sa predsjednicima vlada i političkim liderima brojnih zemalja koje snažno podržavaju Crnu Goru i cijene njen sveukupni napredak. Na današnjem Forumu smo ostvarili i sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana sa predsjedavajućom Bugarskom i komesarom Hanom i predstavnicima brojnih evropskih kompanija koje imaju za cilja da obezbijede bolju budućnost za Region i da ostvare preduslove za njegov novi ekonomski zamah“, rekao je predsjednik Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?