Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo kulture i Fondacija Konrad Adenauer nastaviće saradnju i u ovoj godini

Objavljeno: 27.01.2018. 16:50 Autor: mku
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je sa direktorom fondacije Konrad Adenauer za Crnu Goru, Norbertom Bekmanom Dirkesom.

Na sastanku je istaknuto kako je saradnja Ministarstva kulture i fondacije Konrad Adenauer rezultirala realizacijom dvije odlične međunarodne konferencije. 'Uvjeren sam da ćemo i u ovoj godini nastaviti sa zajedničkim projektima i organizovati događaj sličnog tipa', rekao je direktor Bekman Dirkes.

Dogovoreno je objavljivanje publikacije koja će na jednom mjestu predstaviti radove svih učesnika na konferenciji 'Politike državnog i kulturnog identiteta u kontekstu savremenih međunarodnih odnosa' koja je organizovana krajem 2017.godine, kao sto je urađeno i nakon konferencije 'Moć kulture' realizovane 2016. godine.

Posebno je istaknut problem nedovoljnog korišćenja EU fondova u Crnoj Gori i dogovoreno da Ministarstvo i Fondacija organizuju obuke i radionice za crnogorske institucije, nevladin sektor u kulturi, ali i zaposlene u Ministarstvu. 'Evropski fondovi nude značajne mogučnosti za finansiranje različitih projekata, a uz pomoć njemačkih eksperata možemo obučiti i podstaći sektor kulture da izvore finansiranja traži i van državnog budžeta' istakao je ministar Bogdanović.

Razgovarano je o podršci koju fondacija Konrad Adenauer može pružiti Crnoj Gori u školovanju i dodatnim obukama deficitarnih kadrova, posebno iz oblasti kulturne baštine. Direktor Bekman Dirkes je istakao da će u Fondaciji sagledati modele u okviru kojih mogu pomoći Crnoj Gori u ovoj oblasti i poručio da će Fondacija biti partner Ministarstvu u realizaciji ovakvih i sličnih inicijativa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?