Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret generalnog direktora Direktorata za medije Rutovića sa predstavnicima Evropske radiodifuzne unije

Objavljeno: 27.01.2018. 22:22 Autor: mku

Generalni direktor Direktorata za medije Željko Rutović razgovarao je u Podgorici sa predstavnicima Evropske radiodifuzne unije Radkom Bečevom, šeficom za odnose sa članovima i Borisom Bergantom, višim konsultantom Evropske radiodifuzne unije EBU.

Razgovor je vođen o javnim radio-difuznim servisima, evropskim standardima i principima institucionalne nezavisnosti, izazovima u budućnosti i značaju održivog i predvidivog finansiranja.

Generalni direktor je predstavnike EBU upoznao sa izmjenama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i televizija Crne Gore koje u usvojene u julu 2016. godine kojima se garantuje politička, institucionalna i finansijska nezavisnost Javnog servisa kao i promjenu u načinu finasiranja, kojima se za Javni servis se izdvaja 0,3 % BDP što je 30% više sredstava od prethodnog modela.

Rutović je, takođe, predstavnike EBU upoznao sa zakonskim rešenjima i principima ugovora između Vlade i RTCG o pružanju javnih radio-difuznih usluga, shodno Saopštenju EK o primjeni pravila o državnoj pomoći za javne radio-difuzne usluge (2009/C257/01), kao jednom od mjerila za otvaranje Pregovaračkog poglavlja 8-Konkurencija.















Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?