Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: U Sofiji prvi sastanak Upravnog odbora međunarodnog instituta

Objavljeno: 29.01.2018. 14:57 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarka nauke dr Sanja Damjanović učestvovaće na prvom sastankom Upravnog odbora za Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope, koji će biti održan 30. januara 2018. godine u Sofiji, Republika Bugarska. Članove Upravnog odbora SEEIIST će lično primiti predsjednik Bugarske gospodin Rumen Radev.

Cilj sastanka Upravnog odbora, koji se održava u Sofiji budući da Bugarska od 1. januara predsjedava Evropskom unijom, biće definisanje daljih koraka i aktivnosti u vezi sa realizacijom ovog regionalnog projekta.

Na prvom sastanku Upravnog odbora učestvovaće predstavnici zemalja potpisnica Deklaracije, predstavnici Republike Hrvatske i Republike Grčke i tvorac Inicijative i nekadašnji generalni direktor CERN-a profesor Hervig Šoper.

Održavanje prvog sastanka Upravnog odbora uslijedilo je nakon Naučnog foruma »Forum on New International Research Facilities for South East Europe«, koji je održan 25. i 26. januara 2018. godine u Trstu. Na forumu su prvi put naučnoj i političkoj javnosti predstavljeni finalni rezultati rješenja za obje opcije Međunarodnog instituta, odnosno Četvrte generacije Sinhrotronskog izvora zračenja i Hadronske kancer terapije i istraživanja u biomedicini pomoću protona i težih jona.

Sastanak Upravnog odbora biće idealna prilika i za razmjenu mišljenja po pitanju predloženih idejnih rješenja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?