Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Analiza stanja: Prošla godina izuzetno uspješna za Vojsku Crne Gore

Objavljeno: 29.01.2018. 21:02 Autor: VCG

Prethodna godina je za Vojsku Crne Gore bila izuzetno uspješna, ocijenjeno na današnjem sastanku na kojem je analiziranio stanje u Vojsci za 2017. godinu, a kojem su prisustvovali v. d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković i državni sekretar Ministarstva odbrane, Slobodan Filipović.

Načelnici odjeljenja u Generalštabu VCG upoznali su prisutne sa stanjem u Vojsci u prethodnoj godini, kao i modelima za otklanjanje nedostataka.

General Daković je naglasio da se nakon ispunjenja jednog od dva najznačajnija državna cilja Crne Gore, članstva u NATO, pred Vojskom nalaze brojni izazovi i obaveze, te da se u narednom periodu mora uložiti veliki napor kako bismo držali korak sa saveznicima.

Filipović je ocijenio prethodnu godinu veoma značajnom, posebno u pogledu ispunjenja nacionalnih spoljnopolitičkih i strateških ciljeva, gdje je članstvom u NATO Crnoj Gori odato svojevrsno priznanje za uspješno sprovedene reforme u vojno-bezbjednosnom sistemu.

Državni sekretar je uručio komandantima i komandirima jedinica Vojske Crne Gore odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost o postavljenju na dužnosti, u skladu sa novom organizacijsko-formacijskom strukturom VCG.

Analizi stanja u VCG za 2017. godinu prisustvovali su i članovi kolegijuma ministra odbrane.

VCG VCG

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?