Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Herceg Novi: Rasvijetljena četiri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata

Objavljeno: 30.01.2018. 20:13 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela razbojništvo i jedno krivično djelo teška krađa u produženom trajanju.

Naime, službenici CB Herceg Noci su, 29.01.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja rasvijetlili tri krivična djela razbojništvo počinjena na teritoriji Opštine Herceg Novi i tom prilikom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv B.R. (32) iz Herceg Novog.

B.R. je, 29.01.2018. godine, lišen slobode u Budvi, zbog sumnje da je, osim tri razbojništva u Herceg Novom, počinio krivična djela razbojništvo na području Budve.

Policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do sumnje da je B.R. u tri navrata izvršio krivično djelo razbojništvo u Herceg Novom na štetu tri kladionice: „Volkano“, koju je počinio 30.11.2017 godine, kada je kako se sumnja otuđio 475 eura, „Euro loto“, 10.12.2017 godine, kojom prilikom je otuđio 300 eura i „Šansa“, 24.01.2018.godine kada je otuđio 300 eura. On je, kako se sumnja, ova krivična djela počinio na način što je ulazio u sportske kladionice u večernjim časovima i uz prijetlju nožem otuđivao dnevne pazare.

Osumnjičeni B.R. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

Nadalje, službenici CB Herceg Novi su, 30.01.2018 godine lišili slobode M.K. (24) iz Herceg Novog zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u produženom trajanju. Naime, sprovedenom kriminalističkom obradom službenici policije su došli do sumnje da je M.K. u vremenskom periodu od 15.09.2016. godine do 26.09.2016 godine u mjestu Kamenari upotrebom fizičke snage povalio u više stanova – vikendica koje su u vlasništvu stranih državljana, kojom prilikom je otuđio televizore, druge tehničke stvari kao i jedan gumeni čamac. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom koji je naložio da se M.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u produženom trajanju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?