Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nuhodžić-Manžen: Crna Gora preduzima kvalitetne reformske korake na putu ka EU

Objavljeno: 31.01.2018. 19:33 Autor: MUP
Republika Francuska snažno podržava reformske napore Crne Gore na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktorice Odsjeka za kontinentalnu Evropu u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, Florans Manžen.

Zahvaljujući na dobroj i kvalitetnoj dosadašnjoj saradnji koju je Francuska pružala našoj zemlji tokom procesa pridruživanja NATO Alijansi, ministar Nuhodžić je susret iskoristio da sagovornicu detaljnije upozna sa aktivnostima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi na planu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i drugih vidova kriminala, suzbijanja ilegalnih migracija, terorizma, novih normativnih rješenja, kao i procesima koji proizilaze iz pregovaračkog Poglavlja 24, za čije je sprovođenje zadužen MUP.

U tom smislu, ministar Nuhodžić je ocijenio značajnom pomoć francuskog ekperta koji boravi u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u dijelu sprovođenja Akcionog plana za pregovaračko Poglavlje 24, i ocijenio da ova vrsta podrške doprinosi boljim rezultatima u oblasti usklađivanja sa EU standardima i adekvatne upotrebe EU fondova.

Konstatujući značajan napredak u reformskim procesima naše zemlje, direktorica Manžen je istakla da će Francuska i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori, naročito u oblasti vladavine prava, koja je od izuzetno značajna za dalji progres naše zemlje na putu ka EU.

Zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi u prethodnom periodu bili na visokom nivou, naročito u oblasti policijskih poslova, u dijelu razmjene informacija i operativnih podataka između crnogorske i francuske policije, a kroz nove projekte u oblasti vanrednih situacija, obuka za službenike i razmjenu iskustava, dosadašnja saradnja biće dodatno unaprijeđena.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?