Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana obuka vaspitača za rad s djecom romske i egipćanske populacije

Objavljeno: 29.01.2018. 20:42 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U okviru programa „Podrška obuhvatu i kvalitetu predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ koji Ministarstvo prosvjete sprovodi u partnerstvu sa kancelarijom UNICEF-a, a koji je između ostalog, usmjeren i na Promovisanje uloge ranog učenja i integraciju djece romske i egipćanske populacije (RE) u svakodnevne predškolske aktivnosti, održana je obuka vaspitača za rad s djecom ove populacije kako bi uspjeli da odgovore na njihove potrebe. Tema je bila: rani razvoj i učenje, važnost predškolskog obrazovanja i podrška inkluziji RE djece.

U opštinama u kojima se bilježi značajan broj RE populacije: Podgorica, Nikšić, Berane, Bijelo Polje, Tivat, Herceg Novi, Bar, Ulcinj, Kotor, Cetinje, Pljevlja osmišljen je dopunski mehanizam integracije u redovne predškolske aktivnosti. Naime, djeca se uključuju  u redovne vaspitne grupe, u romskim naseljima organizuju se vaspitne jedinice ili  interaktivne službe.

Obuka vaspitača održana je u cilju podsticanja sveobuhvatniog razvoja djece RE populacije.  

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?