Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović i Ambasador Grčke Atanasiou razgovarali o saradnji

Objavljeno: 01.02.2018. 16:55 Autor: Ministarstvo kulture

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ambasador Republike Grčke u Crnoj Gori Nj.E. Sotirios Atanasiou razgovarali su na Cetinju o prijedlozima za jačanje saradnje u oblasti kulture.

inistar Bogdanović je istakao kako je na marginama ministarske konfencije, koja je nedavno održana u Davosu, imao odličan bilateralni sastanak sa ministarkom kulture Grčke Lidijom Koniordou koji je pokrenuo i otvorio nekoliko novih tema u odnosima dvije zemlje.

Sagovornici su ocijenili da je inicijativa za uspostavljanje saradnje u oblasti arheologije izuzetno značajna, uzimajući u obzir iskustva koje Grčka ima. Tom prilikom ambasador Atanasiou je istakao kako će Ambasada Republike Grčke u Podgorici pružiti svu neophodnu pomoć u realizaciji projekta.

Razgovarano je i o saradnji u oblasti savremenog stvaralaštva i rečeno kako je neophodno podstaći institucije dvije zemlje da više sarađuju i razmjenjuju programe. Mogućnost za povezivanje institucija kulture sagovornici su prepoznali i u zajedničkom apliciranju kod fondova Evropske unije i drugih međunarodnih institucija.

Dogovoreno je da se povodom obilježavanja ovogodišnjeg Nacionalnog dana Grčke u Ministarstvu kulture organizuje nastup grčke pijanistkinje Dore Bakopoulos i solo pjevačice Eli Paspala.

Bilo je riječi i o Sporazumu o saradnji u oblasti kulture između Ministarstva kulture Crne Gore i Ministarstva kulture Republike Grčke na čijem usaglašavanju rade dvije strane i predloženo da se u narednom periodu organizuje njegovo potpisivanje, kako bi svi planirani projekti saradnje bili definisani ovim dokumentom.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?