Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: EU najznačajniji trgovinski partner Zapadnog Balkana

Objavljeno: 01.02.2018. 16:20 Autor: Ministarstvo ekonomije
Evropska unija je ubjedljivo najznačajniji trgovinski partner svih zemalja na Zapadnom Balkanu, jedan je od zaključaka konferencije "EU - SRBIJA 2018: investicije, rast i zapošljavanje" koja je juče održana u Beogradu.

Na Konferenciji, koju je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji, učestvovao je i generalni direktor Direktorata za transformaciju i investicije u Ministarstvu ekonomije Radosav Babić. Konferenciju je otvorila predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani

Na konferenciji se razgovaralo o investicijama i njihovom uticaju na privredni rast i povećanje zaposlenosti, a učešće u diskusijama organizovanim u okviru Konferencije uzeli su predstavnici evropskih asocijacija za podršku malim i srednjim preduzećima, Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i predstavnici relevantnih institucija za podršku malim i srednjim preduzećima iz regiona. 

U drugom dijelu konferencije, u okviru Evropske mreže preduzetništva (Enterprise Europe Network - EEN), održani su poslovni susreti oko 150 registrovanih kompanija i malih i srednjih preduzeća iz EU zemalja i zemalja Zapadnog Balkana.

Predstavnici crnogorskih preduzeća, klastera i udruženja su, takođe, uzeli učešće na ovim poslovnim susretima, uz podršku Evropske mreže preduzetništva Crne Gore, kojom koordinira Ministarstvo ekonomije.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?