Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Doprinos boljoj inkluziji Roma i Egipćana

Objavljeno: 01.02.2018. 20:28 Autor: Ivona Mihajlović - administrator
Projekat „Socijalna inkluzija Roma i Egipćana kroz zapošljavanje“, u mnogome je doprinio boljem i adekvatnijem integrisanju pripadnika RE populacije u crnogorsko društvo, kako kroz poboljšanje poslovnih vještina učesnika projekta, odnosno  podršku uključivanju na tržište rada,  tako i u pogledu edukacije o socijalnim pravima i njihovoj dostupnosti, poručeno je na završnoj konferenciji projekta, održanoj danas u PR Centru.

U okviru projekta, objavljen je poziv za Rome i Egipćane sa područja Podgorice za učešće u programu stručne obuke i grantova za samozapošljavanja sa ciljem razvijanja sopstvenih radnih kapaciteta i finansijskog osnaživanja. Obuku su uspješno završili 33 polaznika, a mentori odnosno poslodavci bili su privredna društva, preduzeća i organizacije sa teritorije Glavnog grada. 

Poslodavci su prenijeli pozitivna iskustva iz rada sa stažistima i pozvali širu zajednicu da pokažu veći interes za zapošljavanjem kada je u pitanju ova ranjiva grupa.

Program Socijalne inkluzije RE populacije su prethodnih godinu dana usješno realizovali organizacija HELP i Glavni grad, uz finansijsku podršku Evropske Unije i pokroviteljstvo Vlade Crne Gore.
U svojstvu Ugovornog tijela, Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Ministarstva finansija, bio je nadležan za praćenje implementacije ovog grant ugovora i, u saradnji sa  Ministarstvom rada i socijalnog staranja, obezbijedio je realizaciju projekta u skladu sa propisanim ugovornim okvirima.

Izjave učesnika završne konferencije grant projekta „Socijalna inkluzija Roma i Egipćana kroz zapošljavanje“:

PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?