Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Šehović se susreo sa Irenom Madžgalj: Talentima ćemo dati zasluženo mjesto

Objavljeno: 02.02.2018. 20:23 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ministar prosvjete dr Damir Šehović susreo se danas sa Irenom Madžgalj, pobjednicom XV Međunarodne olimpijade iz ruskog jezika, koja se održala u decembru prošle godine u Institutu za ruski jezik u Moskvi.

Ministar se tokom susreta upoznao sa načinom selekcije na pomenutom takmičenju, na kome je učestvovalo preko 2 500 djece, ali i sa brojnim nagradama koje je Irena osvajala tokom osnovne i srednje škole, uključujući “Luča” diplomu i nagrade na državnom takmičenju u znanju ruskog jezika.

Madžgalj i ministar Šehović razgovarali su i o mogućnostima koje se osvajanjem nagrada otvaraju nadarenim mladim ljudima. Ministar je rekao da Ministarstvo prosvjete pokušava da pruži podršku svakom talentu, te da će se od ove godine to raditi na sistemski način.

PR služba Ministarstva prosvjete

Naime, Ministarstvo prosvjete osnovalo je Fond za kvalitet i talente, koji će postati operativan u drugoj polovini ove godine. Iz njega će se, na osnovu jasnih kriterijuma koji će uskoro biti definisani, opredjeljivati sredstva za podršku učenicima i nastavnicima.

Irena Madžgalj je učenica drugog razreda JU Srednja stručna škola u Bijelom Polju i odličan je učenik. Na pomenutom takmičenju u Moskvi na kome je osvojila prvu nagradu, učestovalo je preko 2 500 učenika iz cijelog svijeta, a u finalnom dijelu 151 učenik iz 28 zemalja. Osim glavne nagrade Madžgalj je osvojila i prvo mjesto u nominaciji „Mladi orator“, a mentor joj je bio profesor Rasim Kasunović.

Ministar je pobjednici uručio i poklon, kao i prigodan poklon za mentora Kasunovića.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?