Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje memoranduma sa Oracle kompanijom: inovativnija i kvalitetnija nastava

Objavljeno: 05.02.2018. 16:30 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U prostorijama Ministarstva prosvjete (Vaka Đurovića bb) u utorak, 6. februara sa početkom u u 10:30 sati, biće potpisan memorandum Ministarstva sa Oracle kompanijom.

Dokument će potpisati ministar prosvjete dr Damir Šehović i generalni direktor Oracle Srbija i Crna Gora Vladimir Knežević. Memorandumom je predviđeno proširenje programa Oracle akademije na Crnu Goru, koje podrazumijeva edukaciju nastavnika u programiranju, kako bi nastavu učinili kvalitetnijom i inovativnijom. Biće uključeno 90 obrazovno-vaspitnih ustanova, 3 000 učenika i 300 nastavnika.

Preciznije, nastavnici će biti u prilici da zajedno sa učenicima ovladaju osnovama programiranja i kreiraju animacije i igrice pomoću kojih će djeca savladati ili utvrditi nastavno gradivo na vizuelizovan i interaktivan način.

Oracle je jedan od globalnih lidera u proizvodnji softvera. Misija Oracle akademije je da unapređuje obrazovanje u oblasti računarske nauke. Tokom poslovne 2017. godine, Akademija je podržala 3,5 miliona đaka i studenata u blizu 12 000 ustanova u 120 zemalja.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?