Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Počela obuka za novoprimljene vojnika po ugovoru

Objavljeno: 06.02.2018. 21:03 Autor: mod
Danas je u Centru za obuku Vojske Crne Gore, u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu, svečano počela obuka za 54 novoprimljena vojnika po ugovoru.

Osnovna obuka vojnika biće realizovana u kasarni “Milovan Šaranović”, a na kraju tromjesečne obuke, biće realizovana vježba u terenskim uslovima. 

Nakon osnovne obuke vojnici će biti upućeni u matične jedinice, gdje će nastaviti sa realizacijom Plana i programa stručno-specijalističke obuke, u cilju sticanja znanja neophodnih za uspešno izvršavanje zadataka na formacijskim dužnostima.

Svečanosti su prisustvovali vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za obuku Generalštaba Vojske Crne Gore potpukovnik Živko Rakočević, glavni podoficir VCG zastavnik Stevan Krgović, zamjenik komandanta Centra za obuku major Miloje Knežević, prvi podoficir Centra za obuku zastavnik Amir Ibišević i prvi podoficiri jedinica iz čijeg sastava su vojnici na obuci.

mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?