Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin: Puna podrška Vlade radu Komisije za medije

Objavljeno: 08.02.2018. 21:33 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada je na današnjoj sjednici razmotrila IV sumarni izvještaj o radu Komisije za medije.

U izjavi za medije nakon sjednice, potpredjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin saopštio je javnosti da je Vlada izrazila podršku radu Komisije za medije i iskazala punu spremnost da ispuni sve preporuke Komisije za medije, a koje se nalaze u nadležnosti Vlade i u skladu su sa važećim propisima.

„Vlada je izrazila podršku radu Komisije za medije i iskazala punu spremnost da ispuni sve preporuke Komisije za medije, naravno, one koje su u nadležnosti Vlade i u skladu sa važećim propisima. Posebno naglašavam da Vlada dijeli zabrinutost Komisije za medije u pogledu predmeta za koje prijeti opasnost zastare u nekom narednom periodu. Kao društvo ne smijemo biti indiferentni na tu činjenicu, a da se nijesmo prethodno uvjerili da su organi uradili sve što je u njihovoj nadležnosti da se do kraja istraži svaki slučaj pojedinačno.“- rekao je potpredsjednik Pažin.

On je naglasio da je Vlada na današnjoj sjednici donijela zaključke kojima preporučuje Vrhovnom državnom tužilaštvu da, imajući u vidu nalaze iz izvještaja Komisije intenzivira aktivnosti i preispita efikasnost i djelotvornost svih istraga i napada na novinare i imovinu medija i da o preduzetim aktivnostima obavijesi Vladu u roku od trideset dana.

Potpredsjednik Pažin je saopštio da je Vlada zadužila Upravu policije da na bazi nalaza izvještaja Komisije za medije preispita postupanje službenika policije u istragama napada na novinare i imovinu medija i utvrdi da li je bilo eventualnih propusta u radu, te da o tome informiše Vladu u roku od trideset dana. 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE





Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?