Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za podršku uvođenju i sertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane

Objavljeno: 09.02.2018. 15:20 Autor: MPRR

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas Javni poziv za podršku uvođenju, sertifikaciji i resertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane. Poziv je prvi u nizu javnih poziva za podršku poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, predviđenih Agrobudžetom za 2018. godinu. 

Namjena podrške je nadoknada dijela troškova za uvođenje, sertifikaciju i resertifikaciju sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane, kao što su ISO standardi, GLOBAL GAP, BRC, IFS, FSSC 22000, GOST – R, HALAL, KOSHER.

Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Korisnici podrške mogu biti pravna lica kojima je pretežna djelatnost proizvodnja i promet poljoprivredno - prehrambenih proizvoda i hrane za životinje, koja su upisana u registre Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Podrška za uvođenje, sertifikaciju i resertifikaciju sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane utvrđuje se u odnosu na procijenjenu vrijednost projekta, bez PDV-a. Maksimalna vrijednost projekta može iznositi 8.000,00 €, a maksimalno učešće budžetskih sredstava iznosi 50 % ukupnih troškova, odnosno 4.000,00 €.

Prihvatljive investicije su investicije realizovane od 01.01.2018. godine do datuma podnošenja prijave.  Rok za podnošenje prijave je 01. decembar 2018. godine.

Sve informacije o uslovima, kriterijumima, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijavljivanja za korišćenje ove podrške nalaze se u javnom pozivu koji je objavljen na sajtu Ministarstva Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Uvođenje standarda kvaliteta i bezbjednosti hrane u proizvodnji poljoprivredno – prehrambenih proizvoda je preduslov za podizanje kvaliteta i dalji rast konkuretnosti domaćih proizvođača, kako bi se poboljšao plasman na domaćem, posebno turističkom tržištu, ali i stvorili preduslovi za nastup i na regionalnom i širim tržištima.

JAVNI POZIV 2018 – Uvođenje, sertifikacija i resertifikacija sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane

Zahtjev za podršku za uvođenje, sertifikaciju, i resertifikacijusistema kvaliteta i bezbjednosti hrane u 2018. 

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?