Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Uehara razgovarali o saradnji u oblasti kulture

Objavljeno: 09.02.2018. 21:41 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Nj.E. Margaret Uehara razgovarali su danas o saradnji i projektima u oblasti kulture koji se realizuju u partnerstvu dvije zemlje.

Ministar Bogdanović je ocijenio da je podrška Sjedinjenih Američkih Država za Crnu Goru i Ministarstvo kulture od izuzetnog značaja i istakao uvjerenje da će se uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu. 

Ministar je posebno istakao značaj Fonda američkog ambasadora za zaštitu i očuvanje kulturne baštine, u okviru kojeg su prethodnih godina podržani značajni priojekti u oblasti kulturne baštine. Posljednja aktivnost koju je podržala Ambasada SAD u okviru navedenog Fonda, bila je restauracija kulturnog dobra Mlin Ivana Crnojevića u Prijestonici Cetinje, za koju je opredijeljen iznos od 55.211.00$. Kako se radovi na ovom kulturnom dobru privode kraju, ministar Bogdanović i ambasadorka Uehara dogovorili su da na proljeće svečanom ceremonijom obilježe završetak radova. 

Ambasadorka Uehara je istakla zadovoljstvo razmjenom koju ostvaruju institucije i umjetnici dvije zemlje i navela kako uz još snažniju podršku Ministarstva i Ambasade ona može biti dinamičnija i sveobuhhvatnija. 

Sagovornicu su razgovarali o situaciji u Narodnom muzeju Crne Gore, pri čemu je ministar Bogdanović naglasio da je Vlada Crne Gore formirala Državnu komisiju sa zadatkom da prati proces revizije u Muzeju, kao i da će će nakon definisanja činjeničnog stanja, u slučaju utvrđivanja bilo čije odgovornosti biti pokrenuti procesi pred nadležnim organima. 

Ministar Bogdanovic i ambasadorka Uehara su takodje razgovarali o medijskom zakonodavstvu u Crnoj Gori i zakonodavnim izmjenama koje su planirane u toj oblasti u ovoj godini.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?