Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Sastanak sa koordinatorima multidisciplinarnih timova za zaštitu od nasilja u porodici i nasilja nad djecom

Objavljeno: 09.02.2018. 21:53 Autor: mrss
Dana 09. februara 2018. godine, u prostorijama Ministarstva rada i socijalnog staranja, održan je sastanak kome su prisustvovali ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišič, državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Vukica Jelić, generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, Goran Kuševija, predstavnik Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu i koorinatori multidisciplinarnih timova za zaštitu od nasilja u porodici i nasilja nad djecom. 

Sastanak je organizovan u cilju razmjene iskustava, ujednačavanja i unapređenja rada multidiciplinarnih timova, kao i kreiranja preporuka za njihov dalji rad. 

Multidisciplinarni timovi organizacijom tribina, okruglih stolova i sastanaka radiće na poboljšanju stanja u oblasti porodičnog nasilja i nasilja nad djecom, a putem sredstava javnog informisanja predstaviće svoj rad kojim će se uticati na podizanje svijesti društva o ovoj problematici i borbi za što bolji i mirniji život i za okruženje bez nasilja.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja će i dalje nastaviti sa razvojem socijalnih servisa za zaštitu žrtava nasilja i kreiranju bezbjednog okruženja za bezbrižno odrastanje djece.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?