Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kolašin: Delegacije ministarstava odbrane Crne Gore i Makedonije obišle kadete vojne akademije iz Skoplja

Objavljeno: 10.02.2018. 22:38 Autor: mod
Delegacije Ministarstva odbrane Crne Gore, na čelu sa državnim sekretarom, Slobodanom Filipovićem i Ministarstva odbrane Republike Makedonije, na čelu sa državnim sekretarom Draganom Nikolićem, obišle su danas kadete sa Vojne akademije „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, koji u Kolašinu i na Bjelasici obavljaju obuku u zimskim uslovima.

Na obuci u Crnoj Gori, koja traje od 3. do 14. februara je 29 kadeta, studenata druge godine akademije, od kojih je troje iz Crne Gore, kao i dva komandira i tri instruktora.

Filipović i Nikolić, koji su se sreli i prije tri mjeseca u Podgorici, ponovno su izrazili zadovoljstvo izuzetno kvalitetnom saradnjom dva ministarstva odbrane, posebno na planu razmjene iskustava u procesu izgradnje integriteta, izrade strateških dokumenata iz oblasti odbrane, kao i zajedničkih obuka. Pored ostalih vojnih akademija u inostranstvu, crnogorski kadeti već godinama se školuju na vojnoj akademiji u Skoplju.

Obuka makedonskih kadeta u zimskim uslovima u Kolašinu, je jedna od aktivnosti koja se godinama realizuje u Kolašinu i koja je predviđena Planom bilateralne saradnje između dvije zemlje.




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?