Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

XXII konkurs dječijeg crteža „Ovo je moj Meksiko“

Objavljeno: 13.02.2018. 20:08 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika, putem Instituta za Meksikance u inostranstvu (IME) poziva svu zainteresovanu djecu da uzmu učešće na XXII-om konkursu dječijeg crteža „Ovo je moj Meksiko, njegova istorija, običaji, gastronomija, plaže, muzika“. Na Konkursu mogu da učestvuju djeca iz cijelog svijeta koja imaju između 6 i 14 godina.

Radovi koji učestvuju na Konkursu treba da budu rađeni na hameru ili kartonu kvadratnog oblika (dimenzije 30 x 30 cm ili 12" x 12"), četkicom, olovkom, vodenim bojama, temperama, voštanim bojama ili drugim materijalima po želji.

Svaki učesnik Konkursa treba da napiše svoje ime i opis crteža, potpiše svoj rad, zapiše datum, zalijepi prijavni formular na poleđini crteža (formular je dostupan u prilogu). Radove treba dostaviti Ambasadi Meksika u Beogradu najkasnije do 31. maja 2018. godine.

Radovi koji su kopirani, precrtani, nedovršeni, ne ispunjavaju kriterijume koji se odnose na dimenzije ili radovi na kojima su primijetne intervencije odraslih, neće moći da učestvuju na Konkursu.

Žiri sastavljen od stručnjaka za dječije stvaralaštvo odabraće najbolje radove. Imena autora odabranih radova biće objavljena na web stranici Instituta za Meksikance u inostranstvu (www.ime.gob.mx) najkasnije do 29. juna 2018. godine.

Biće odabrano 12 pobedničkih radova koji će dobiti poklon iznenađenja, kao i 50 radova koji će dobiti pohvale, i činiće dio putujuće izložbe, koja će biti predstavljena u Meksiko Sitiju a potom i širom svijeta. 62 odabranih crteža biće objavljeni u kalendaru IME 2019 i činiće dio putujuće izložbe 2018.

OVDJE možete preuzeti prijavni formular.

Dodatne informacije se mogu pronaći na sljedećoj internet adresi:
http://www.gob.mx/ime
http://www.ime.gob.mx/esteesmimexico2018/

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?