Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Rezultati međunarodnog konkursa za koncept i sadržaj crnogorske postavke na Bijenalu u Veneciji 2018

Objavljeno: 14.02.2018. 15:00 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Devetočlani žiri međunarodnog konkursa za koncept i sadržaj crnogorske postavke na 16. Međunarodnom bijenalu aritekture u Veneciji (La Biennale di Venezia di Architettura) 2018., donio je odluku o izboru rada koji će predstavljati našu zemlju na ovoj izložbi.

U konkurenciji 42 rada, prvu nagradu osvojio je internacionalni autorski tim u sastavu: Krešimir Rogina, Rosa Rogina, Armor Gutierrez Rivas, Ida Blažičko i Francois Vahe, čiji je rad pod šifrom EDRAUANTHUSN.

Posebna priznanja, po odluci žirija dobili su radovi autorskih timova: Marino La Torre, Alberto Ulisse i Tommaso Sciullo (šifra 0000M18), Francesca Benedetto, Gareth Doherty, James Melsom i Matteo Poli (šifra AAEHPY), Branko Lutovac, Jelena Rabrenović i Lidija Rabrenović (šifra The North Remembers), Marija Eraković, Dragana Pantović i Jelena Loncović (šifra InAcircle); Pavle Stamenović i Dušan Stojanović (šifra 00100); i autorski tim Cherubino Gambardella, Luca Molinari, Maria Gelvi i Concetta Tavoletta (šifra CLCM4000). 

Ovogodišnja tema Bijenala je Slobodni prostor - “Freespace” i odabrana je od strane umjetničkih direktorica ovogodišnjeg Bijenala Ivon Ferel i Šeli Meknamara (Yvonne Farrell i Schelly McNamara).

Za organizaciju, umjetnički i istraživački okvir Projekta predstavljanja Crne Gore na 16. Bijenalu arhitekure u Veneciji odgovorni su komesar dr Dušan Vuksanović, glavni državni arhitekta i kustos dr Sonja Radović Jelovac.

U prilozima možete pogledati rezultate konkursa: 


Zapisnik o otvaranju koverti

Odluka žirija 

Jury decision

Završni izvještaj žirija

Final Jury Report

Izvještaj o naknadno pristiglim radovima

Report on subsequently received entries


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?