Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Počeli pregovori o izmjenama Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Turskom

Objavljeno: 14.02.2018. 19:54 Autor: Ministarstvo ekonomije
Izmjenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Republike Turske i proširivanjem liste koncesija poljoprivrednih proizvoda, tržište poljoprivrednih proizvoda biće dodatno liberalizovano, zaključeno je tokom prve runde pregovora između dvije države, koji su u protekla dva dana održani u Podgorici. 

Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor Direktorata za multilateralnu i regionalnu trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom Goran Šćepanović, dok je tursku delegaciju predvodio pomoćnik generalnog direktora za EU poslove u turskom Ministarstvu ekonomije Ramazan Kisa.

Osim razgovora o pristupu tržištu poljoprivrednih proizvoda, tema pregovora bila je i trgovina uslugama.

Podsjećamo, u decembru prošle godine u Ankari je održana druga sjednice Mješovite komisije za implementaciju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Republike Turske, na kojoj je dogovoreno da se u ovoj godini otpočnu pregovori o dodatnoj liberalizaciji. 

Naredna runda pregovora biće održana putem video konferencije u martu ove godine.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?