Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SOPŠTENJE: Održana VII redovna sjednica Socijalnog savjeta

Objavljeno: 14.02.2018. 22:11 Autor: mrss
VII redovna sjednica Socijalnog savjeta, kojom je predsjedavao ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, održana je danas, 14. februara 2018. godine

Ministar finansija Darko Radunović i državna sekretarka u Ministarstvu finansija Nina Vujošević takođe su uzeli učešće u današnjem radu Socijalnog savjeta, u okviru Inicijative za pregovore za povećanje minimalne zarade, smanjenje troškova na zarade i uvođenje neoporezivog dijela zarade.

Teme sjednice, pored Inicijative bile su i razmatranje i davanje mišljenja o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i zdravlju na radu i Nacrtu zakona o radu.

Nakon iznesenih argumenata sa strane svih konstituenata Savjeta u vezi sa inicijativama, zaključeno je da je potrebno formirati radnu grupu koja će, u saradnji sa Ministarstvom finansija, sačiniti analizu koja ima za cilj sagledavanje svih elemenata koji utiču na povećanje iznosa minimalne zarade kao i efekte njenog povećanja, smanjenje troškova na zarade i uvođenje neoporezivog dijela zarade. Rok za izradu analize je mjesec dana, nakon čega će se održati sjednica Savjeta.

Savjet je dao pozitivno mišljenje na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i zdravlju na radu.

Članovi Socijalnog savjeta konstatovali su da postoji prostor da se na nivou radne grupe izvrše usklađivanja pojedinih stavova u okviru Nacrta zakona o radu, o čemu će se Socijalni savjet izjasniti na elektronskoj sjednici.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?