Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u zvaničnoj posjeti Republici Kosovo

Objavljeno: 15.02.2018. 02:03 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Fotografije: Susret premijera CG Duška Markovića i premijera Kosova Ramuša Haradinaja (24.2 MB)

Predsjednici vlada Crne Gore i Republike Kosovo Duško Marković i Ramuš Haradinaj potvrdili su tokom zvaničnih razgovora danas u Prištini da dvije susjedne i bliske države njeguju kvalitetne, prijateljske i sadržajne odnose koje u perspektivi treba unapređivati razvijanjem ekonomske sardanje prvenstveno u oblastima infrastrukturnog povezivanja, turizma i poljoprivrede.

Na sastanku je istaknut značaj dovršetka procesa ustavnog priznanja crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu i sprovođenja Strategije za afirmaciju i integraciju Crnogorske zajednice i pripadajućeg Akcionog plana.

Na inicijativu predsjednika Vlade Kosova bilo je riječi o Sporazumu o državnoj granici između Crne Gore i Republike Kosovo. Predsjednik Marković je ponovio stav da je to pitanje za Crnu Goru završeno, ali je istakao da je naša zemlja spremna da u dijalogu i uz razumijevanje pomogne Kosovu da što prije, ratifikacijom Sporazuma, prevaziđe ovo pitanje.

Iskazana je puna podrška Crne Gore evropskim i evroatlantskim aspiracijama Republike Kosovo i izražena spremnost prenošenja naših iskustava u integracionim procesima.

U kontekstu procesa evropskih integracija predsjednik Marković je ponovio da ovu godinu smatra izuzetno važnom za cio region s obzirom na donijetu strategiju Evropske komisije za Zapadni Balkan i na druge događaje koji će dodatno potvrdti i osnažiti njegovu evropsku perspektivu.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

VIDEO: https://youtu.be/4ma8zM9uqic


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?