Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za za dodjelu podrške pri nabavci voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za 2018. godinu

Objavljeno: 15.02.2018. 16:01 Autor: MPRR

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu i budžetskom linijom - 1.2.Program unapređivanja pčelarstva objavljuje Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku pri nabavci voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za 2018. godinu.

Pozivom se uređuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom pozivu je 40.000 . Podrška Ministarstva iznosi do 50% realizovane investicije, odnosno do 50% izvršene nabavke voska.

Predmet podrške ovog poziva je nabavka sertifikovanog organskog voska u obliku satne osnove i nabavka sertifikovanog konvencionalnog voska u obliku satnih osnova.

Korisnici podrške su fizička ili pravna lica upisana u Registar odobrenih objekata za proizvodnju meda koji vodi Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i u Registar subjekata u organskoj proizvodnji zaključno sa 31. decembrom 2017. godine, za organske proizvođače.

Obrazac zahtjeva za dodjelu podrške po ovom Javnom pozivu može se preuzeti sa internet stranice Ministarstva, u službenim prostorijama Ministarstva, sa internet stranice Saveza ili u prostorijama Saveza ili u kancelarijama Službe za selekciju stoke.

Popunjen obrazac zahtjeva zajedno sa potrebnom dokumentacijom poslati isključivo preporučenom poštom na adresu Ministarstva:

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja zahtjev po Javnom pozivu za dodjelu podrške pri nabavci voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za 2018. godinu. Rimski trg br. 46, 81000, Podgorica

Trajanje poziva je do 20.03. 2018. godine.

Sve informacije u vezi sa pozivom mogu se dobiti direktno u Ministarstvu poljoprivrede na telefon. 020-482/292, Savezu pčelarskih organizacija Crne Gore na telefon 069-941/505 ili u kancelarijama Službe za selekciju stoke na telefon 020-265/337.

Cilj je da se ovim programom pomogne pčelarima koji se bave organskim i konvencionalnim načinom proizvodnje da unaprijede zdravlje pčela i kvaliteta meda.

Javni poziv za podršku za nabavku voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za 2018. godinu

Zahtjev za Javni poziv za nabavku voska za organsku i koncencionalnu proizvodnju meda za 2018. godinu

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?