Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Radulović: EU će dati konkretnu podršku za naše projekte

Objavljeno: 16.02.2018. 20:12 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma 

„Ambasadori zemalja članica Evropske unije (EU) nepodijeljeno podržavaju Ministarstvo održivog razvoja i turizma u realizaciji projekata u budućnosti, posebno onih koji se tiču očuvanja životne sredine“, izjavio je danas ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović na godišnjem radnom doručku sa ambasadorima zemalja članica EU.

„Nije u pitanju samo verbalna podrška, već smo danas čuli da ćemo dobiti i materijalnu, kao i podršku u transferu znanja i tehnologije. Kada su u pitanju konkretni projekti, to su uređaji za prečišćavanje otpadnih voda, tretman komunalnog otpada, čistiji vazduh i voda i sve što se tiče zaštite životne sredine i Poglavlja 27 generalno“, dodao je Radulović.

“Okupili smo se u prijateljskoj atmosferi i ponovo sjeli na tradicionalnom okupljanju da sublimiramo rezulatate iz prošle godine, kojima smo više nego zadovoljni, kao i da predstavimo šta namjeravamo da radimo u budućnosti. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da se još jednom dokazalo potpuno otvoreno prijateljstvo između ambasadora zemalja Evropske unije i Crne Gore”, istakao je Radulović.

Takođe, ministar Radulović se osvrnuo na Ulcinjsku solanu: „Ambasador Njemačke je pomenuo Solanu i rekao da očekuje da se studija privede kraju. Studija zaštite Solane je skoro završena, nalaz jeste da Solanu treba zaštititi. Dakle, nalaz studije je praktično identičan preporukama koje su date prostorno-urbanističkim planom Ulcinja koji je usvojen početkom prošle godine. Studija će tačno odrediti koji dio Solane treba štititi i na koji način, a uskoro ćemo imati finalni dokument.“


Izjavu za javnost i uvodno izlaganje ministra možete preuzeti sa sajta www.infobiro.tv

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?