Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Prezentovane novine utvrđene Predlogom zakona o unutrašnjim poslovima

Objavljeno: 16.02.2018. 20:33 Autor: MUP
Danas su završene dvodnevne javne konsultacije o Predlogu zakona o unutrašnjim poslovima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovalo u saradnji sa partnerima iz projekta Podrške Evropske unije vladavini prava (EURoL II).

Konsultacije su bile prilika za prezentovanje novina predviđenih Predlogom, kao i za konstruktivan dijalog i razmjenu mišljenja sa zainteresovanom i stručnom javnošću.

Generalni direktor Direktorata za poslove nadzora u MUP-u, Danilo Ćupić istakao je da je osnovni cilj prilikom izrade ovog zakona bio stvaranje akta koji će poslužiti kao oruđe u borbi sa svakodnevnim bezbjednosnim prijetnjama i uporište za dalji razvoj Uprave policije. Podsjetivši da će se ovim nastaviti započete reforme, on je kao oblast od posebnog značaja koja je utvrđena ovim Predlogom zakona istakao uvođenje bezbjednosnih provjera koje će se vršiti prilikom zapošljavanja u policiji. U fokusu konsultacija, pored navedenog, bile su i teme koje se tiču profesionalnog razvoja policijskih službenika – zasnivanje radnog odnosa, napredovanje i stručno usavršavanje.

U toku izrade Predloga zakona od velikog značaja bila je ekspertska pomoć koju su pružili partneri iz Evropske unije, te su u tu svrhu do sada organizovane tri, a u toku je i četvrta ekspertska misija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?