Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković primio V.D ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Ivana Korčoka

Objavljeno: 20.02.2018. 22:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Video: Susret predsjednika Vlade Duška Markovića i v.d. ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Ivana Korčoka - kadrovi

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas vršioca dužnosti ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Ivana Korčoka.

Zajednički je konstatovano da Crna Gora i Slovačka Republika njeguju izuzetno bliske i prijateljske odnose čiju dodatnu dimenziju čine i kvalitetne i otvorene lične relacije najviših zvaničnika dviju država. Predsjednik Marković se zahvalio Slovačkoj na kontinuiranoj pomoći pružanoj Crnoj Gori tokom našeg uspješno okončanog procesa pristupa NATO-u kao i u našem daleko odmaklom procesu integracije u EU.

Istaknut je značaj nedavno usvojene strategije Evropske komisije za Zapadni Balkan i u tom kontekstu naglašena važnost činjenice da je zadržan pristup regate odnosno vrednovanja svake države ponaosob prema rezultatima. V.D. ministar Korčok je ponovio da Slovačka smatra proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan jednim od svojih vitalnih interesa.

Na sastanku je obostrano ocijenjeno da dvije prijateljske države vide prostor za produbljivanje odnosa u oblasti ekonomske saradnje. S tim u vezi pozdravljena je ozbiljna zainteresovanost slovačke kompanije SAS Tlmače za izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja.

Premijer Marković je pozvao predsjednika Vlade Slovačke Roberta Fica u posjetu Crnoj Gori i zamolio v.d. ministra Korčoka da prenese lične pozdrave Premijeru i ministru vanjskih i evropskih poslova Miroslavu Lajčaku.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?