Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za dodjelu podrške podizanju višegodišnjih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja

Objavljeno: 21.02.2018. 17:07 Autor: MPRR

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške podizanju višegodišnjih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja za 2018. godinu.

Investicije koje se podržavaju odnose se na zasnivanje plantaža višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja kao i za nabavku opreme za modernizaciju primarne proizvodnje tj. nabavku sistema za navodnjavanje “kap po kap”.

Korisnici podrške po ovom Javnom pozivu su poljoprivredna gazdinstva, koja moraju biti upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u trenutku podnošenja zahtjeva za odobravanje podrške.

Minimalna vrijednost investicije iznosi 500 eura, a maksimalna je 10.000 eura, što znači da poljoprivredno gazdinstvo može ostvariti maksimalnu visinu bespovratne podrške do 50 odsto, odnosno do 5.000 eura u toku godine.

Nakon završetka investicije, proizvođači Ministarstvu dostavljaju Zahtjev za odobravanje podrške. U zavisnosti od vrste investicije, dostavljaju se potrebna dokumenta: fotokopija lične karte, dokaz o kupljenoj opremi i materijalima sa specifikacijom i sertifikat o zdravstvenoj ispravnosti i sortnoj čistoći sadnog/sjemenskog materijala.

Rok za dostavljanje zahtjeva za odobravanje podrške je 15. novembar 2018. godine.

Uzgajivačima ljekovitog i aromatičnog bilja na raspolaganju i druge mjere podrške

Osim podrške koju mogu ostvariti kroz ovaj javni poziv, uzgajivačima ljekovitog i aromatičnog bilja na raspolaganju je bespovratna podrška kroz preradu na gazdinstvima; podrška po hektaru kroz program direktnih plaćanja u biljnoj proizvodnji, podrška za izgradnju bunara i bistijerni, nabavku mehanizacije i drugi.

Informacije u vezi sa ovim Javnim pozivom možete dobiti putem telefona: 020-482-176.

Javni poziv za dodjelu podrške podizanju višegodišnjih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja za 2018. godinu

Zahtjev za podršku po Javnom pozivu za dodjelu podrške podizanju višegodišnjih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?