Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Počinje misija MMF-a po članu IV

Objavljeno: 21.02.2018. 19:20 Autor: Ivona Mihajlović - administrator
Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, održao je danas uvodni sastanak sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, na čelu sa šefom za Crnu Goru Martinom Petrijem, koja u našoj zemlji boravi sa ciljem  redovnih godišnjih konsultacija po članu IV Statuta Fonda, odnosno prikupljanja aktuelnih informacija o stanju ekonomije, izgledima i politikama planiranim za naredni period.

U uvodnom dijelu sastanka, ministar je sagovornicima prezentovao rezultate mjera fiskalne konsolidacije koje je Vlada, uz značajnu ekspertsku podršku MMF-a i Svjetske banke sprovela u protekloj godini, a koji se, između ostalog ogledaju u ostvarivanju visokih stopa ekonomskog rasta, dostizanju suficita tekućeg budžeta i snaženju realnog sektora. Ukazujući na namjeru Vlade da i u narednim godinama nastavi sa dosljednom primjenom Fiskalne strategije, ministar je naglasio da će budući napori Ministarstva finansija biti usmjereni ka nastavku reformi sistema javnih finansija i kreiranje dugoročno održivih i efikasnih politika. 

Gdin Petri je ministru uputio čestitke na učinku ostvarenom prethodne godine i naglasio da je Vlada uspostavila dobru osnovu za kreiranje stabilnog makroekonomskog i fiskalnog sistema, te da će upornost u sprovođenju ciljeva osigurati  održivosti duga i uspješno sprovođenja aktivnosti na upravljanju obavezama.

Misija MMF-a će u Crnoj Gori boraviti do 07. marta, kada će u okviru završne izjave dati pregled makroekonomskih-pokazatelja i smjernica ekonomske politike za našu zemlju za naredni period, što je ustaljena praksa za svih 189 članica.

PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?