Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sastanak ministra Bogdanovića sa direktorima Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”

Objavljeno: 22.02.2018. 17:54 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je Kraljevsko pozorište “Zetski dom” i razgovarao sa rukovodstvom ove ustanove, direktorom Slobodanom Božovićem i umjetničkom direktoricom Lidijom Dedović.

Predstavnici “Zetskog doma” upoznali su ministra Bogdanovića sa glavnim aktivnostima i projektima pozorišta, koji su aktuelni u ovoj godini.

Razgovarano je o projektu rekonstrukcije zgrade pozorišta za koju su pripremne procedure u toku, a za koju je dio planiranih sredstava obezbijeđen Kapitalnim budžetom za ovu godinu. Kako su istakli sagovornici obezbijeđena sredstva omogućiće početak aktivnosti, koje će se nastaviti u narednim godinama. U tom smislu je razgovarano i o obezbjeđivanju alternativnog prostora za rad i djelovanje “Zetskog doma” tokom rekonstrukcije objekta i dogovoreno da se u narednim mjesecima definiše plan za ovaj period, kako bi svi predviđeni projekti bili realizovani na najbolji način.

Direktor Božović je istakao kako je u toku izrada novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji. Ministar Bogdanović je ocijenio važnim što hitnije okončanje izrade navedenog dokumenta i naglasio da će formiranje glumačkog ansambla Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” predviđeno novom sistematizacijom, doprinijeti daljoj afirmirmaciji pozorišta u regionu ali i šire.

Razgovarano je o evropskim projektima u kojima je do sada učestvovao “Zetski dom”, a koji su omogućili saradnju sa izuzetno značajnim umjetničkim i stvaralačkim imenima i realizaciju kvalitetne pozorišne produkcije. Kako je istakla umjetnička direktorica Dedović, pozorištu je i ove godine odobren projekat u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora, koji ima za cilj promociju nematerijalnih kulturnih dobara kroz umjetnost i pozorište. Projekat će trajati dvije godine, u njegovoj realizaciji će učestvovati i institucije iz Albanije i Italije, a ukupna vrijednost projekta je milion eura.

Ministar Bogdanović je istakao zadovoljstvo što je Kraljevsko pozorište “Zetski dom” pokrenulo i nekolika nova segmenta u svom radu, prvenstveno posvećena djeci i mladima i naglasio važnost i značaj koje pozorište ima u oblasti obrazovanja i edukacije najmladje populacije.

MKUMKU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?