Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

General Daković sa viceadmiralom Del Riom: Izuzetna saradnja sa MARCOM-om

Objavljeno: 22.02.2018. 23:31 Autor: mod

Načelnik Štaba Pomorske komande savezničkih snaga NATO-a (MARCOM) viceadmiral Eugenio Diaz Del Rio boravi u posjeti Vojsci Crne Gore. On se danas sastao sa vršiocem dužnosti načelnika Generalštaba VCG, brigadnim generalom Ilijom Dakovićem. Dolazak viceadmirala Del Ria u Crnu Goru organizovan je u sklopu posjete Stalne NATO grupe brodova za protivminska dejstva (SNMCMG2).

General Daković je zahvalio viceadmiralu Del Riu na podršci koju Pomorska komanda savezničkih snaga pruža Vojsci Crne Gore. Izuzetna obostrana saradnja posebno se ogleda u domenu unapređenja kapaciteta Mornarice VCG i posjetama stalnih NATO grupa brodova za protivminska dejstva.

Viceadmiral Del Rio je zahvalio generalu Dakoviću na posvećenosti zajedničkim ciljevima Alijanse, te doprinosu pripadnika VCG u domenu pomorske sigurnosti. On je naglasio da je i sjutrašnja posjeta NATO grupe brodova, koji će uploviti u Luku Bar, samo nastavak dobre saradnje i prakse, te da će biti nastavljena i intenzivirana u budućem periodu.

General Daković i viceadmiral Del Rio su razgovarali i o drugim modelima unapređenja izuzetno dobre saradnje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?