Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje

Objavljeno: 23.02.2018. 15:08 Autor: MPRR

Poljoprivredni proizvođači i ove godine imaju mogućnost da dobiju bespovratnu podršku za nabavku mehanizacije koja je u funkciji primarne proizvodnje. Riječ je o mjeri koja je uvedena prošle godine, a za koju su poljoprivrednici tada iskazali veliko interesovanje.

Ministarstvo je danas objavilo Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme za 2018. godinu. Korisnici podrške kroz ovaj javni poziv su fizička ili pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i odnose se na sektore stočarstva, krmnog bilja, vinogradarstva, voćarstva, maslinarstva, zatim ratarstva, povrtarstva I ljekovitog bilja. Podražava se kupovina jednoosovinskih pogonskih mašina, kao što su motokultivatori, motokosačice, i priključci za ove mašine. Predmet podrške su i priključci za dvoosovinske mašine, kao što su traktorske kosačice, plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, sijačice, sadilice, rasipači mineralnog đubriva, rasturači stajnjaka, prskalice, berači, vadilice, prikolice i slično.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od vrijednosti investicije, a ne više od 2.500,00€ po podnesenom zahtjevu. akon realizovane investicije, odnosno kupljene mehanizacije, poljoprivredni proizvođači dostavljaju Zahtjev za odobravanje podrške sa propratnom dokumentacijom koja je definisana Javnim pozivom. Nakon izvršene administrativne i terenske kontrole od strane Ministarstva podrška se isplaćuje korisnicima.

Proizvođači mogu dostavljati zahtjeve do do 23.05.2018. godine. Javni poziv će se završiti prije 23.05.2018. godine ukoliko ukupna visina podrške, na osnovu zahtjeva za dodjelu podrške, prevazilazi budžetom planirani godišnji iznos. Ministarstvo će u tom slučaju prekinuti dalju realizaciju mjere, obavijestiti poljoprivredne proizvođače i/ili proporcionalno smanjiti iznos sredstava podrške u odnosu na svaki pojedinačni zahtjev za dodjelu podrške.

Javnim pozivom utvrđeni su uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona: 020/482-176

Javni poziv za za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2018. godinu

Zahtjev za odobravanje podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2018. godinu

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?