Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Delegacija Crne Gore na čelu sa premijerom Duškom Markovićem u Londonu na Investicionom samitu EBRD za ZB

Objavljeno: 25.02.2018. 23:43 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Delegacija Crne Gore na čelu sa premijerom Duškom Markovićem boravi u ponedjeljak u Londonu na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Cilj regionalnog investicionog samita je da okupi premijere šest zemalja Zapadnog Balkana (Crna Gora, Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo i Makedonija) kako bi se sa najvišeg nivoa predstavile investicione i poslovne mogućnosti Regiona Zapadnog Balkana u kontekstu privlačenja direktnih stranih investicija i saradnje na prekograničnim projektima.

Samit će otvoriti predsjednik EBRD Suma Čakrabarti i Bojko Borisov premijer Bugarske kao države koja trenutno predsjedava Evropskom unijom. Učesnicima Samita obratiće se i državni ministar za digitalnu kulturu, medije i sport u Vladi Ujedinjenog Kraljevstva Met Henkok.

Pored predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića na Samitu još učestvuju predsjednici vlada država Balkanske šestorke - Ana Brnabić, Ramuš Haradinaj, Edi Rama, Zoran Zaev i Denis Zvizdić.

U sklopu Samita, predsjednik Marković potpisaće Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj.

U delegaciji Crne Gore su još ministri finansija i ekonomije Darko Radunović i Dragica Sekulić.

TEHIČKE INFORMACIJE ZA MEDIJE:

Agenda i svi detalji Samita potrebni medijima dostupni su na portalu EBRD ovdje. (Pažnja: vremena su po GMT - sat vremena manje od CET).

EBRD je najavila da će konferenciju za medije prenositi uživo i to na ovom linku.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore objavljivaće konsekutivno tekstualni, foto i video materijal, a kada je moguće video materijal i uživo putem FB stranice.

Web (crnogorski): www.gov.me
Web (English): http://www.gov.me/en
Twitter (crnogorski): www.twitter.com/vladacg
Twitter (English): www.twitter.com/megovernment
FTP Server (Foto i video visoke rezolucije): http://195.66.166.68/upload/USER1/
Username: VladaCG
Password: VladaCG

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?