Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Za energetsku adaptaciju 6 objekata predviđeno 6 miliona eura u 2018. godini

Objavljeno: 25.02.2018. 16:19 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomije će u 2018. godini finansirati izvođenje radova na primjeni mjera energetske efikasnosti na 6 obrazovanih ustanova u Crnoj Gori, ukupne vrijednosti 6 miliona eura.

U tom cilju, Ministarstvo će uskoro potpisati ugovor o rekonstrukciji 3 obrazovne ustanove u Podgorici, i to: Gimnaziji „Slobodan Škerović“, Resursnom centru za djecu i mlade „Podgorica“ i Resursnom centru za obrazovanje i osposobljavanje „1.jun“. Početak radova na dva resursna centra planiran je već na proljeće, dok će radovi na Gimnaziji početi nakon završetka školske godine.

Osim ovih, u 2018. godini je planirana rekonstrukcija još 3 objekta u Crnoj Gori, za koje je tenderska procedura u toku. U pitanju su Zavod „Komanski most“ u Podgorici, OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ i SMŠ „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu.

Energetska rekonstrukcija svih 6 objekata sprovodi se u okviru „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama - faze I i II“, koji Ministarstvo ekonomije od 2012. godine realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Upravom za imovinu. Za implementaciju programa obezbijeđena su sredstva iz kredita KfW banke u vrijednosti od 31,5 miliona eura, i donacija u vrijednosti od 4,68 miliona eura.

Do sada je u okviru Programa izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u 28 obrazovnih ustanova, pri čemu je ukupna vrijednost uloženih sredstava iznosila 20,9 miliona eura.

Cilj programa je optimizacija potrošnje energije uz ostvarene uslove komfora, poboljšanje uslova za boravak i rad korisnika, kao i doprinos održivom razvoju Crne Gore.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?