Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Hrapović razgovarao sa menadžmentom i upravnicima apoteka Montefarma

Objavljeno: 26.02.2018. 16:48 Autor: PR služba
Ministar zdravlja Kenan Hrapović, sa menadžmentom i upravnicima svih apoteka ZU Apoteke Crne Gore „Montefarm“ i direktorom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Seadom Čirgićem, održao je danas sastanak u hotelu „Podgorica“.
Tom prilikom, Hrapović i Čirgić su govoreći o statusu državnog snabdijevača ljekovima i medicinskim sredstvima, izrazili podršku „Montefarmu“, kao jednom od stubova zdravstvenog sistema Crne Gore i naglasili da je bitno naći najbolje rješenje da ta ustanova i dalje bude aktivan učesnik u snabdijevanju građana i zdravstvenih ustanova medikamentima.
Značajna pažnja posvećena je uvođenju elektronskih recepata kojima se znatno pojednostavljuje procedura izdavanja ljekova. Elekronski recepti su već u opticaju, iako su štampani i dalje u upotrebi.
Bilo je riječi i o implementaciji osnovne i doplatne liste ljekova koja je formirana 11. januara ove godine, a stupa na snagu 1. marta.
Ministar je odgovarao i na pitanja o načinu rada i poslovanju državnih apoteka.
Na sastanku je istaknuto da će se uvođenjem novih tehnologija i savremenih rješenja dodatno unaprijediti briga o pacijentima, što je još jedan korak do cilja zaposlenih u zdravstvu Crne Gore – maksimalno efikasne usluge.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?