Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Odluka o izboru kandidatkinje za članicu Komisije za raspodjelu sredstava NVO

Objavljeno: 26.02.2018. 21:05 Autor: mku

Na osnovu člana 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Službeni list CG", broj 7/12), a u vezi sa članom 32b stav 3 Zakona o nevladinim organizacijama ("Službeni list CG", br. 39/11 i 37/17), ministar kulture donio je

ODLUKU

o izboru kandidatkinje za članicu

Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama

 

Za članicu Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama bira se Slavica Striković, koja je po Javnom pozivu nevladinim organizacijama koje djeluju u oblastima kulture i umjetnosti za predlaganje kandidata za člana Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, upućenom 6. februara 2018. godine, predložena od strane sljedećih nevladinih organizacija:

1. Ženska akcija, Nikšić

2. Avvantura Montenegro, Podgorica

3. Kosmopolit, Nikšić

4. Urbar (Urbanizam i arhitektura grada), Podgorica

5. Kultura Plus, Podgorica

6. Društvo srpskih književnika Crne Gore i Hercegovine, Podgorica

7. Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, Podgorica

8. Njegoševe večeri poezije, Podgorica

9. Zinak, Podgorica

10.  B film Montenegro, Podgorica

11.  Culturcom, Podgorica

12.  Žabljak Crnojevića film, Podgorica

13.  Udruženje roditelja i djece sa teškoćama u razvoju, Podgorica

14.  Folklorni ansambl Opanak, Podgorica

15.  Folklorno udruženje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, Podgorica

16.  Pedagoški centar Crne Gore, Podgorica

17.  Klape Crne Gore, Bar

18.  Teatar Čedo Dragović, Bar

19.  Nur, Bar

20.  Biznis Start-up Centar, Bar

21.  Spes, Podgorica.

Obrazloženje

Ministarstvo kulture uputilo je Javni poziv nevladinim organizacijama koje djeluju u oblastima kulture i umjetnosti za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, 6. februara 2018. godine, na osnovu člana 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija, a u vezi sa članom 32b stav 3 Zakona o nevladinim organizacijama.

 

Po javnom pozivu dostavljeno je ukupno 127 predloga za šest kandidata/kinja: 68 za Azru Hrapović, 33 za Slavicu Striković, 11 za Igora Rakčevića, šest za Danila Jelovca, pet za Ethema Mandića i četiri za Mensura Šaljaja. Uvidom u dostavljene predloge i dokumentaciju, utvrđeno je da su kandidati/kinje imali sljedeći broj predloga koji su dostavljeni blagovremeno, uz svu potrebnu dokumentaciju i koji ispunjavaju sve propisane uslove: Slavica Striković 21, Azra Hrapović 15, Igor Rakčević sedam, Ethem Mandić dva, Mensur Šaljaj dva i Danilo Jelovac jedan. Ostali predlozi nijesu dostavljeni uz svu potrebnu dokumentaciju ili ne ispunjavaju sve propisane uslove (djelatnosti i ciljevi u aktu o osnivanju/statutu ne odnose se na oblast kulture/umjetnosti; dokument o projektima i aktivnostima nepotpun u pogledu godine realizacije; realizovani projekti i aktivnosti ne odnose se na oblast kulture/umjetnosti itd.).

Ministarstvo kulture objavilo je Listu kandidata/kandidatkinja predloženih za člana/članicu Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, sa nazivima nevladinih organizacija koje su ih predložile, 23. februara 2018. godine, a na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija.

Polazeći od odredbe člana 14 Uredbe da se za člana radnog tijela bira onaj kandidat/kinja za koga je dostavljeno najviše predloga nevladinih organizacija, za članicu Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama izabrana je Slavica Striković.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?