Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković i predsjednik EBRD potpisali Memorandum o razumijevanju: Osnova za napredak CG u unapređenju upravljanja i jačanju investicione klime i privatnog sektora

Objavljeno: 26.02.2018. 23:13 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti potpisali su danas u Londonu Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj. Dokument predstavlja osnovu okvira za saradnju između Vlade i EBRD u razvoju i implementaciji Inicijative investicione klime i upravljanja sa ciljem poboljšanja razvoja privatnog sektora, promocije dobrog upravljanja, jačanja konkurencije, unapređenja dijaloga javnog i privatnog sektora i dr.

Predsjednici Marković i Čakrabarti saglasili su se da Memorandum predstavlja odličnu osnovu za produbljivanje inače kvalitetne saradnje Crne Gore i EBRD i za dalju valorizaciju razvojnih potencijala naše zemlje i njene još veće privlačnosti za investitore.

Premijer Crne Gore se zahvalio Evropskoj banci za obnovu i razvoj na dosadašnjoj podršci našoj ekonomiji istakavši da je EBRD naš partner u važnim infrastrukturnim projektima i da podržava domaće i inostrane kompanije.

Predsjednik Čakrabarti je iskazao podršku Crnoj Gori čestitajući na članstvu u NATO-u i ogromnom napretku i vođstvu u procesu evropskih integracija.

„Crna Gora je za vrijeme mojeg mandata u EBRD napravila nevjerovatan napredak u regionalnoj saradnji. Igrate važnu ulogu na tom planu i imate veoma dobre rezultate“ – rekao je premijeru Markoviću predsjednik EBRD.

Predstavnici EBRD su istakli spremnost da nastave da rade sa Crnom Gorom i na detektovanju ostalih oblasti u kojima bi dvije strane mogle sarađivati.

Sastanku su prisustvovali i ministri finansija i ekonomije Darko Radunović i Dragica Sekulić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

    
   

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?