Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Generalna direktorica Tanja Ostojić sastala se danas sa Lodovikom Sonegom, predsjednikom italijanske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini CEI

Objavljeno: 27.02.2018. 21:03 Autor: MUP
Saradnja između Crne Gore i Italije na zavidnom je nivou, ocijenjeno je danas na sastanku generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije Tanje Ostojić i italijanskog senatora i predsjednika italijanske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Centralno-evropske inicijative (CEI) Lodovika Sonega.

U konstruktivnoj razmjeni mišljenja, sagovornici su se osvrnuli na podršku koju Italija pruža Crnoj Gori na njenom putu ka EU, te naglasili da je pitanje bezbjednosti od najvećeg značaja u oblasti saradnje između dvije države.

U fokusu sastanka bila su pitanja organizovanog kriminala, nasilnog ekstremizma i vjerske radikalizacije, a bilo je riječi i o migratornim tokovima. Sagovornici su ocijenili da postoji prostor za dalje osnaživanje bilateralne saradnje kroz nove projekte koji bi bili posvećeni borbi protiv svih oblika kriminala.

Zajednički je konstatovano da Crna Gora, zahvaljujući svojoj geografskoj poziciji, igra ključnu ulogu u preventivnom djelovanju u ovim pitanjima na Zapadnom Balkanu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?