Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

General Daković, Filipović i Volkov obišli nove pripadnike VCG na obuci

Objavljeno: 28.02.2018. 21:40 Autor: VCG

 

 

Vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković, državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović i generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov obišli su danas nove pripadnike Vojske Crne Gore koji su na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za obuku, u Danilovgradu.

 

General Daković je istakao da ga posebno raduje činjenica da je prema posljednjim istraživanjima povjerenja u institucije sistema, Vojska Crne Gore daleko ispred ostalih, te da je uloga onih koji tek stupaju u taj sistem da održe postignuti nivo i da, izgrađujući sebe, doprinesu da se to povjerenje održi.

 

„Da biste bili angažovani u međunarodnom sistemu, bitno je da posjedujete sposobnosti, znanje i vještine da realizujete ono što se od vas očekuje. Bitno je da stičete nova znanja, unapređujete sebe, a mi smo tu da vam omogućimo što kvalitetnije uslove za rad i usavršavanje“,  kazao je general Daković. „Mi u Vojsci, bili oficiri, podoficiri, vojnici ili civilna lica, svi smo na istom zadatku, imamo jedan cilj - da država Crna Gora bude bezbjedna i prosperitetna. Naša dužnost je da zadatke povjerene kroz definisane misije VCG realizujemo na što efikasniji i profesionalniji način“, zaključio je general Daković.

Filipović je podsjetio da je vojnički poziv najperspektivniji poziv u Crnoj Gori, koji omogućava svima u tom sistemu da napreduju, da se usavršavaju, izgrađuju sebe i budu adekvatno nagrađeni. Zato, prema njegovim riječima, tom izazovu mogu odgovoriti samo najbolji.

„Od oko 250 lica, vas pedesetak je odabrano na konkursu. Međutim, svaki naredni ugovor morate da zaslužite. Morate vašim angažovanjem, ponašanjem u uniformi i bez nje, željom i zalaganjem, da pokažete da ste opravdali ukazano povjerenje i da ste dostojni da nosite tu uniformu. Vrata Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, uvijek će biti otvorena za kvalitetne pojedince koji služe interesima Crne Gore“, naveo je on. Filipović je dodao i da je osnovna vojnička obuka samo početak vojničkog usavršavanja. „Ovdje imate od koga da naučite. Najvažnije je da na samom početku savladate radnje i zadatke na pravi način, kako biste kroz dalji radni angažman mogli brže da napredujete“, zaključio je Filipović.

Volkov je podsjetio polaznike osnovne vojničke obuke na obaveze koje proizilaze iz vojničkog poziva, te ih još jednom obavezao da poštuju obilježja koja nose na uniformi.

„Nama u Ministarstvu odbrane je izuzetno bitan i oficir i podoficir i vojnik po ugovoru. Iz tog razloga imamo izuzetnu saradnju sa saveznicima po pitanju usavršavanju u međunarodnim okvirima. Posebno skrećem pažnju na to da ste vi sada pripadnici Vojske Crne Gore 24 sata dnevno, te da ste u obavezi da poštujete uniformu koju nosite, obilježja na njoj i da morate biti uzorni i primjerni, kako u kasarni, tako i van nje“, zaključio je generalni direktor Volkov.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?