Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kolašin: Identifikovani učesnici tuče; od njih uzete izjave i o svemu obaviješten državni tužilac

Objavljeno: 01.03.2018. 18:48 Autor: UP
Povodom snimka koji je sinoć objavio „Podgorički vremeplov“ na svojim Facebook i Instagram stranicama, a što su preuzeli drugi mediji i portali, a na kojem je prikazan kako više lica zadaje udarce jednom muškom licu, te u čijem opisu je navedeno da se događaj desio u Kolašinu prošle sedmice, obavještavamo vas sljedeće:

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su identifikovali lica koja su učestvovala u tuči ispred ugostiteljskog objekta u Kolašinu. Od lica su uzete izjave. Sa lica mjesta su izuzeti tragovi i predmeti. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu, kod kojeg je predmet na ocjenu i mišljenje i koji će se izjasniti o kvalifikaciji djela.

Naime, Dežurnoj službi OB Kolašin, 24.02.2018. godine oko 02,40 časova, D.I. (36) iz Kolašina prijavila je da je nju i njenog brata D.I. (35) iz Kolašina, ispred ugostiteljskog objekta „SFRJ“ u ulici IV Proleterska, fizički napala porodica D. Odmah po prijem prijave službenici OB Kolašin su izašli na lice mjesta, gdje su u ovom ugostiteljskom objektu zatekli D.I. koja je vlasnica ovog lokala, njenog brata D.I, dok su sa njim u društvu bili A.V. (34), B.Z. (34) i V.B. (34). Oni su policijskim službenicima saopštili da su ih fizički napali i izudarali braća F.D.(27) i S.D. (29), njihov otav P.D. (57) i majka F.B. (53).

Policijski službenici su ispred ugostiteljskog objekta „SFRJ”, nedaleko od ulaza pronašli jedan kuhinjski nož žute boje i jednu drvenu letvu dužine od oko 70cm, dok su na pločniku bili vidljivi tragovi krvi, koje su službenici obezbjeđivali do dolaska Ekipe za uviđaje sa ciljem izuzimanja tragova i predmeta radi vještačenja.

S obzirom da su lica zatečena u ugostiteljskom objektu imala vidne povrede, od strane policijskih službenika upućeni su u Medicinski centar u Kolašinu radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Kako se sumnja, F.D. je došao oko 02,30 u ovaj ugostiteljski objekat, u kojem se proslavljalo rođenje djeteta, sa ciljem da ih upozori na glasnu muziku jer je preglasna, gdje ga je nakon kraće prepirke D.I. (35) odgurnuo sa ulaza lokala. D.I. mu je, tom priliko, sumnja se, zadao udarac zatvorenom šakom. Nakon toga je D.I. (36) prišla F.D, gdje su mu njih dvoje zadali više udaraca u predjelu glave i tijela otvorenim i zatvorenim šakama, kao i nogama od kojih udaraca F.D. je pao na pločnik, nakon čega mu je D.I. (35) zadao još nekoliko udaraca zatvorenom šakom.

V.B, B.Z. i A.V. su se nalazi sa I.D. i I.D. u vrijeme trajanja tuče.

Nakon par minuta iz stana su izašli S.D, P.D. i F.B. sa namjerom da odbrane F.D. i tu dolazi do međusobne tuče između gore navedenih lica sa jedne strane i porodice D. sa druge strane, prilikom čega dolazi do upotrebe predmeta (drvene palice odnosno letve)od strane F.B. koja je, kako se sumnja, u više navrata tom palicom zadala udarce D.I. (36).

Dolaskom policijske patrole na lice mjesta porodica D. nije zatečena ispred ugostiteljskog objekta, kao ni na adresi stanovanja.

Nakon ukazane ljekarske pomoći D.I. (36) i D.I. (35), od njih su od dežurnog stariješine uzete izjave na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina na okolnosti narušavanja javnog reda i mira, dok su ostala tri lica koja su se nalazila sa njima u društvu pristupila u prostorije OB Kolašin u 10,00 časova narednog dana radi davanja izjava.

U prostorije OB Kolašin su, 24.02.2018. godine oko 09,00 časova, pristupila porodica D. radi davanja izjave. F.D. je imao vidne povrede u predjelu glave i tijela koje su nastale tokom navedene tuče.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Kolašinu koji je naložio da mu se dostave predmeti i spisi na ocjenu i da se, shodno njegovoj naredbi, video snimak izuzme i priloži u dokazni materijal.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?