Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Sastanak sa predstavnicima Evropske komisije

Objavljeno: 01.03.2018. 19:24 Autor: Ivona Mihajlović - administrator
Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, sastao se danas sa timom Jedinice za zemlje kandidate i potencijalne kandidate u Direktoratu za ekonomiju i finansije Evropske komisije, na čelu sa šefom odjeljenja Uve Štamom, kako bi razgovarali o prioritetnim politikama Vlade Crne Gore sadržanim u Programu ekonomskih reformi (PER) za period 2018-2020, i potencijalnim smjernicama za dalje sprovođenje fiskalnih mjera i strukturnih reformi.

U tom kontekstu, na sastanku je ocijenjeno da je postignuta visoka usaglašenost pomenutog dokumenta sa preporukama Evropske komisije iznijetim na ministarskom sastanku održanom u Briselu  u maju prošle godine, te da je Crna Gora, postignutim rezultatima pokazala ozbiljnu posvećenost reformi ekonomskog sistema. Kako je navedeno, u narednom periodu će od krucijalnog značaja biti nastavak implementacije mjera fiskalne konsolidacije usmjerenih ka povećanju prihoda i smanjenju potrošnje, kao i podršci dinamiziranju ekonomskog rasta u funkciji smanjenja deficita i nivoa javnog duga.

Zahvaljujući na  ekpertskoj podršci Evropske komisije i preporukama za strateško programiranje politika, ministar Radunović je saopštio da su u prethodnom periodu sprovedene mjere koje već danas upućuju na stabilnost u finansijskom i monetarnom sektoru, kao i na uspostavljanje kontrole nad ključnim fiskalnim pokazateljima. U fokusu budućih aktivnosti, kako je dodao, biće očuvanje pozitivnih trendova u sistemu javnih finansija, uz uklanjanje prepreka razvoja i konkurentnosti ekonomije.

PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?