Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Interpol: Pink Panter: Lišen slobode u Španiji po potjernici NCB Interpol Podgorica zbog izdržavanja kazne zatvora u Crnoj Gori za krivično djelo počinjeno u Japanu

Objavljeno: 02.03.2018. 14:00 Autor: UP
Službenici španske policije su, zahvaljujući međunarodnoj policijskoj saradnji crnogorske kancelarije Interpola sa kolegama u Španiji, a postupajući po našoj međunarodnoj potjernici, lišili slobode Radovana Jelušića (47) iz Nikšića, državljanina Crne Gore, koji se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u našoj državi izrečenoj zbog razbojništva počinjenog u Japanu, kada je kao član grupe Pink Panter sa još jednim licem otuđio nakit vrijedan 1,7 miliona eura.

Naime, službenici španske policije su, 01.03.2018. godine, po našoj međunarodnoj potjernici lišili slobode Radovana Jelušića, koji se potraživao radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od pet godina i šest mjeseci na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici 07.05.2015. godine, a koja je u pogledu odluke o kazni preinačena presudom Apelacionog suda Crne Gore, zbog izvršenih krivičnih djela razbojništvo i falsifikovanje isprave koja su počinjena u Japanu.

On je ovo krivično djelo, kako je presuđeno, izvršio 14.06.2007. godine sa H.R. na štetu zlatare „Exelco Diamond“ u Tokiju. Oni su tom prilikom protivpravno otuđili nakit i dijamantsku ogrlicu procijenjene vrijednosti oko 1,7 miliona eura.

Radovan Jelušić je obrađivan u sklopu Interpolovog projekta „Pink Panter“ a kasnije i u sklopu Europolovog projekta „Diamond“. On je lišen slobode u Španiji kao rezultat zajedničke istrage ciljanog traganja između crnogorskog Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju Interpol – Europol – SELEC i španske policije – Guradia Civile, a posredstvom Europola.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?