Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Evropski ljetnji kursevi za studente

Objavljeno: 02.03.2018. 15:12 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ljetnji kursevi u trajanju od 7 do 14 dana organizuju se na 50 različitih univerziteta u Evropi i svaki od njih okuplja oko 30 internacionalnih studenata. Organizuju se na teme iz preko 30 različitih oblasti, uključujući tehnologiju, inženjerstvo, biotehniku, medicinu, marketing, biznis i obrazovanje. Pravo učešća imaju svi studenti iz Crne Gore.

Kursevi se sastoje od akademskog dijela, u okviru kojeg su organizovane različite radionice, predavanja, posjete kompanijama i društvenog dijela u okviru kojeg su organizovane posjete kulturno-istorijskim građevinama i prirodnim ljepotama. Na kraju kursa se dobija i sertifikat, koji može nositi i određeni broj ECTS kredita.

Prijavljivanje podrazumijeva se slanje motivacionog pisma na engleskom jeziku i odgovor na 2 ili 3 pitanja. Fakultet koji studirate vas ne ograničava da se prijavite na kurs iz te oblasti. Crnogorski studenti plaćaju 20% od ukupne kotizacije, što podrazumijeva od 0 do 11 eura u zavisnosti od kursa za koji se prijavljuju. U cijenu su uključeni svi troškovi: hrana, smještaj, društvene i akademske aktivnosti.

Svi studenti su pozvani da u srijedu, 7. marta u 19:00h, u Mtel digitalnoj fabrici prisustvuju besplatnoj prezentaciji evropskih ljetnjih kurseva za studente, gdje će imati priliku da čuju sve detaljnije informacije o kursevima, načinu apliciranja, kao i iskustva nekih od prethodnih učesnika. Za prisustvovanje prezentaciji mora se popuniti prijava na sajtu ili Facebook stranici organizacije BEST Podgorica.

Više informacija, način apliciranja i listu kurseva možete naći na: www.best.eu.org/courses. Prijave traju do 18. marta. Ovo ne samo da je odlična prilika da studenti nauče nešto novo, već i da se sjajno zabave i steknu prijatelje širom Evrope!

Kurseve organizuje BEST (Board of European Students of Technology). U pitanju je studentska organizacija osnovana 1989. godine, koja danas broji 96 lokalnih grupa u 33 zemlje i preko 4 000 članova. Misija ove organizacije jeste da uspostavi komunikaciju i saradnju među evropskim studentima, omogući im razmjenu znanja i iskustava, a sve to sa ciljem razvoja njihove globalne misli, upoznavanju drugih kultura, međusobnog razumijevanja i osposobljavanja za dalji rad u internacionalnom okruženju.

BEST Podgorica je jedna od 96 lokalnih grupa sa sjedištem na Univerzitetu Crne Gore. Više informacija o njihovom radu možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici BEST Podgorica ili web stranici www.best.ac.me.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?