Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture

Objavljeno: 02.03.2018. 17:08 Autor: MPRR
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je objavilo Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu i programom B-1. Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture.

Ovim Javnim pozivom podržavaju se uzgajivači ribe i školjaka sa mora, tj. preduzetnici ili privredna društva koji imaju dozvolu za marikulturu.

Prihvatljive investicije za podršku su: rekonstrukcija uzgajališta; izgradnja ili rekonstrukcija objekata za skladištenje hrane i skladištenje opreme; nabavka opreme za automatizaciju procesa uzgoja; nabavka opreme za poboljšanje higijene u pogledu bezbjednosti hrane i plasiranja proizvoda uzgoja na tržište; nabavka polietilenskih zaštitnih mreža radi zaštite uzgajališta od predatora i nabavka ili rekonstrukcija splava za operativni rad uzgajališta.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do 7.000 €.

Nosilac dozvole za marikulturu predaje arhivi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja popunjen i potpisan Zahtjev za odobravanje podrške sa potrebnom dokumentacijom, a rok za dostavu zahjeva je 45 dana od dana objave ovog Javnog poziva. Realizacija investicija od strane korisnika može početi tek po donošenju Rješenja o odobravanju investicije. Krajnji rok za završetak investicije i podnošenje zahtjeva za isplatu je 15. oktobar 2018. godine.

Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem telefona 020/482-270.

.Javni poziv za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture 2018.

Zahtjev za odobravanje plaćanja - marikultura 2018.

Zahtjev za odobravanje podrške - marikultura 2018.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?