Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Rasvijetljena dva slučaja podmetanja požara na vozilu i trafici; sva četiri osumnjičena lica lišena slobode

Objavljeno: 02.03.2018. 17:20 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija, rasvijetlili dva slučaja podmetanja požara i to jedno na vozilu a drugo na trafici. Identifikovana su i lišena slobode sva četiri osumnjičena lica, odnosno u prvom slučaju lice osumnjičeno za direktno izvršenje i lice osumnjičeno za pomaganje, a u drugom slučaju lice za koje se sumnja da je podstrekač u izvršenju krivičnog djela i lice osumnjičeno da je to krivično djelo izvršilo.

Naime, službenici CB Nikšić su rasvijetlili krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, koje se u konkretnom slučaju goni po službenoj dužnosti, a koje je počinjeno 23.02.2018. godine na štetu M.B. iz Nikšića. Policijski službenici su tom prilikom lišili slobode N.V. (20) i A.R. (23), oba iz Nikšića, odnosno lice osumnjičeno za direktno izvršenje krivičnog djela i lice koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo putem pomaganja. Oni su se, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, sastali u stanu koji koristi A.R. gdje su se maskiralii za izvršenje krivičnog djela. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je N.V, oko 02,15 časova, došao na lice mjesta i prišao vozilu marke „Citroen C4“ nikšićkih registarskih oznaka koje je u vlasništvu M.B, polio ga zapaljivom tečnošću i upotrebom upaljača izazvao požar na vozilu. A.R. se, sumnja se, za vrijeme podmetanja požara, nalazio u neposrednoj blizini i osmatrao okolni prostor i obavještavao N.V. o licima i vozilima koja bi eventualno mogla da naiđu. Nakon izvršenja krivičnog djela, osumnjičena lica su, shodno prethodnom dogovoru, pobjegla u različitim pravcima, a narednog dana oni su uništili garderobu koju su prethodno koristili, u cilju prikrivanja tragova na osnovu kojih bi mogli biti identifikovani. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. Nakon saslušanja A.R. ovaj tužilac je donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama za ovo lice do privoda sudiji za istragu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari putem pomaganja. Osumnjičeni N.V. je takođe lišen slobode i priveden nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Nadalje, službenici CB Nikšić rasvijetlili su krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari počinjeno 23.02.2018. godine oko 03,20 časova, na štetu L.Đ, i tom prilikom lišili slobode Z.L. (53) i D.T. (31), oba iz Nikšića, od kojih je prvi osumnjičen da je naručilac izvršenja ovog krivičnog djela odnosno podstrekač a drugi da je direktni izvršilac krivičnog djela. Kriminalistička obrada upućuje na sumnja da je Z.L. podstrekao D.T. na izvršenje krivičnog djela, odnosno naručio podmetanje požara na trafici „Lenka“ u ulici Baja Pivljanina, kojom prilikom je za izvršenje tog krivičnog djela angažovao D.T. Sumnja se da je za izvršenje ovog djela, Z.L. oprostio dug koji je D.T. imao prema njemu. D.T. je, kako se sumnja, maskiran došao na lice mjesta i upotrebom podesnog sredstva polomio staklo na trafici, a potom unutrašnjost i spoljašnjost objekta polio zapaljivom tečnošću nakon čega je izazvao požar na objektu. Nakon podmetanja požara D.T. se udaljio u nepoznatom pravcu. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do saznanja o mogućem motivu. O događaju je obaviješten državni tužilc u ODT u Nikšiću koji je naložio da se Z.L. liši slobode. Nakon saslušanja ovog lica državni tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari putem podstrekavanja. Po nalogu državnog tužioca D.T. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari i biće priveden tom tužiocu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?