Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: U kratkom roku lišen slobode osumnjičeni za otmicu i protivpravno lišenje slobode jednog lica

Objavljeno: 02.03.2018. 21:17 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su juče lišili slobode lice osumnjičeno da je istog dana sa još tri, za sada nepoznata lica, počinilo krivično djelo otmica i krivično djelo protivpravno lišenje slobode. Lice oštećeno u ovom događaju je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Naime, službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta CB Podgorica su, 01.03.2018. godine, u večernjim časovima lišili slobode M.I. (32) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je sa još tri nepoznata lica istog dana počinio navedena krivična djela na štetu I.Dž. (38) iz Republike Srbije sa boravkom u Podgorici.

M.I. i ova tri lica su, kako se sumnja, oštećenog I.Dž. primorali da uđe u vozilo i zatim ga odvezli do mjesta Bioče, gdje su, udarajući ga i potapajući ga u vodu u rijeci Morača, pokušavali da ga natjeraju da prizna da je otuđio dvije bušilice. Radi se o dvije „Hilti“ bušilice koje su otuđene iz stana M.I. a u kojem je prethodno otac I.Dž. bio angažovan na određenim zanatskim radovima.

Oštećeni je, u strahu za svoj život, priznao da je otuđio pomenute bušilice. Ova lica su nakon iznuđenog priznanja prestala sa maltretiranjem I.Dž. i natjerala ga da uđe u prtljažnik vozila. Oni su ga potom odvezli do mjesta na kojem stanuje i pustili ga da ide. I.Dž. je ovom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede koje su medicinski konstatovane.

Službenici CB Podgorica su, odmah po saznanju za događaj, preduzeli mjere i radnje koje su rezultirale identifikovanjem osumnjičenog M.I, dok se na identifikovanju ostalih lica koja su, kako se sumnja, sa njim počinila ova krivična djela intenzivno radi.

Osumnjičeni M.I. će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?