Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Lista kandidata NVO za člana/icu radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru RTCG

Objavljeno: 03.03.2018. 01:22 Autor: mku
Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo kulture objavljuje

LISTU KANDIDATA/KINJA NVO

koji su predloženi za člana/icu Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore.

Na osnovu javnog poziva koji je Ministarstvo kulture objavilo 19.02.2018, za predlaganje predstavnika/ce NVO za člana/icu Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore, predloženi/e su kandidati/kinje:

1. Kristina Ćetković od strane nevladinih organizacija:
- Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM)
- Mladiinfo Montenegro
- NVO “35 mm”
- NVO “SAFRA”
- Lupa
- ADP-Zid
- LGBTIQ Socijalni centar
- LGBT Forum Progres
- NVO Mladi Romi Herceg Novi
- Forum MNE
- NVO Progresivni film
- Inicijativa mladih za ljudska prava
- NVO Koračajte sa nama
- NVO IN4S
- Građanska alijansa
Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da su potpunu dokumentaciju dostavile sljedeće nevladine organizacije: Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), Mladiinfo Montenegro, NVO “35 mm”, NVO “SAFRA”, ADP Zid, LGBTIQ Socijalni centar, LGBT Forum Progres, NVO Mladi Romi Herceg Novi, Forum MNE, NVO Progresivni film, Inicijativa mladih za ljudska prava, NVO “Koračajte sa nama”, NVO IN4S, Građanska alijansa.
Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da nevladina organizacija Lupa nije dostavila potpunu dokumentaciju u smislu člana 10 i 12 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija.

2. Goran Đurović od strane nevladinih organizacija:
- Juventas
- Nevladina fondacija Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore
- Bonum
- Centar za građansko obrazovanje (CGO)
- Centar za monitoring i istraživanje (CEMI)
- Centar za ženska prava
- NVO Aktivna zona
- Ul Info
- Institut Alternativa
- Monitorov centar za medije i demokratiju
- Akcija za ljudska prava
- Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO)
- Multimedijal Montenegro
Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da su potpunu dokumentaciju dostavile sljedeće nevladine organizacije: Juventas, Nevladina fondacija Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore, Bonum, Centar za građansko obrazovanje (CGO), Centar za monitoring i istraživanje (CEMI), Centar za ženska prava, NVO Aktivna zona, Ul Info, Institut Alternativa, Monitorov centar za medije i demokratiju, Akcija za ljudska prava, Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), Multimedijal Montenegro.
Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da nevladina organizacija Monitorov centar za medije i demokratiju nije dostavila potpunu dokumentaciju u smislu člana 10 i 12 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija.

Ministar kulture će, u roku od pet dana od dana isteka roka za objavljivanje liste kandidata/kinja koji su predloženi za člana/icu Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore, izabrati za članstvo u Radnoj grupi za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crna Gora, kandidata/kinju za koga(koju je dostavljeno najviše predloga nevladinih organizacija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?