Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA: Sastanak o istraživanju i inovacijama na Zapadnom Balkanu 21. i 22. marta u Skoplju

Objavljeno: 05.03.2018. 19:43 Autor: Ministarstvo nauke
Sastanak o istraživanju i inovacijama na Zapadnom Balkanu, čiji je domaćin makedonsko Ministarstvo obrazovanja i nauke, a organizator Evropska komisija – Generalni direktorat za istraživanje i inovacije, održaće se 21. i 22. marta ove godine u Skoplju.

Cilj sastanka u Skoplju je da prati status realizovanih aktivnosti zemalja Zapadnog Balkana od sastanka Upravljačke Platforme za istraživanje i inovacije, održane u Beogradu u septembru 2017. godine. Posebno, zemlje će prezentovati mjere za istraživanje i inovacije u okviru Programa ekonomskih reformi i napredak u pripremi strategija pametne specijalizacije.

Drugog dana sastanka održaće se sesija o regionalnoj istraživačkoj infrastrukturi, u okviru koje će poseban focus biti na status regionalnog projekta za uspostavljanje Međunarodnog naučnog instituta za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope.

Predstavnici zemlja osvrnuće se i na novu Strategiju proširenja EU, tj. ulogu zemalja Zapadnog Balkana u FP9 u kontekstu proširenja.

Sastanak ujedno sadrži i pripremne aktivnosti za Upravljačku Platformu za istraživanje i inovacije za zemlje Zapadnog Balkana (Western Balkans Steering Platform on Research and Innovation), koja će biti održana istovremeno kada i Ministarska Platforma za obrazovanje i obuku, 25-26. juna 2018. godine, u Briselu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?