Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Lišen slobode osumnjičeni za tri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata

Objavljeno: 05.03.2018. 20:45 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela i to krivična djela krađa, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju. Policijski sužbenici su tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo ova krivična djela.

Naime, službenici CB Podgorica su, 03.03.2018. godine, lišili slobode O.Đ. (19) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvična djela krađa, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju.

O.Đ. je krivično djelo krađa počinio na način što je, kako se sumnja, 01.03.2018. godine oko 21,40 časova, došao u sportsku kladionicu „Volkano“ u ulici Moskovska, i od zaposlene zahtijevao da mu preda pazar. On je tom prilikom, sumnja se, otuđio novac u iznosu od 180 eura, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Nadalje, on je krivično djelo razbojništvo u pokušaju na štetu marketa „Lida“ u Bulevaru Pera Ćetkovića, počinio, sumnja se, na način što je, 02.03.2018. godine oko 07,15 časova, uz prijetnju nožem od zaposlene zahtjevao da mu preda pazar što je ona odbila a osumnjičeni O.Đ. se udaljio u nepoznatom pravcu. Krivično djelo razbojništvo na štetu market „Vip“ u ulici Svetozara Markovića, O.Đ. je kako se sumnja počinio, 02.03.2018. godine oko 07,50 časova, na način što je u objekat ušao maskiran i uz prijetnju nožem od zaposlene zahtjevao da mu preda pazar, što je ona i učinila. On je tom prilikom, sumnja se, otuđio novac u iznosu od 50 eura, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Ova krivična djela su rasvijetljena zahvaljujući operativnom radu službenika Jednice kriminalističke policije za suzbijanje razbojništava CB Podgorica, koji su preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji na terenu došli do saznanja o mogućem izvršiocu što je rezultiralo i lišenjem slobode osumnjičenog O.Đ.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se O.Đ. liši slobode i da mu se privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?